Keresse a legjobb repülőjegy ajánlatokat

Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor

Szállás Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor


Mianmar, vagy ahogy még Burmának is hívják, egy gazdag kulturális örökséggel rendelkező ország. Az ország észak-nyugati részén található Ngaphechaung kolostor (vagy más néven "ugró macskák kolostora") valószínűleg a legismertebb és legnépszerűbb turistalátványosságok egyike.

A kolostor elsődleges vonzereje a macskákkal kapcsolatos történetek miatt vált ismertté. A házi állat mindenhol jelen van a településen, és a kolostor is tele van velük, leginkább azért, mert az évszázadok során a bergyilkosokat vadászó macskák voltak a védőszentek. A kolostorban egy kis múzeum is található, amelynek kiállítása a macskákkal, valamint az évszázadok során felépített kolostorral kapcsolatos történetekből áll.

A Ngaphechaung kolostor szálláshelyként is szolgál, és bár a szobák és az ágyak alapvetőek, azt kell mondani, hogy ez a tapasztalat tényleg egyedülálló. A szobák általában elég tágasak, és a fogadóként működő barátságos szerzetesek még jobban növelik a hely érzetét.

A szálláshely alternatívaként kínálkozik egy szállodához képest, hiszen itt az éjszakai ár sokkal alacsonyabb, mintha egy szállodában szállnánk meg. Emellett pedig a kolostor által kínált ellátás is nagyon jelentős, hiszen a környéken nincs éjszakai élet, és az után töltött óránkénti kapaszkodás után - amit a hegyoldalon fel és le kell tennünk - a kolostor szálláshelyére érve kifejezetten jól esik valami finom vacsora és frissítő ital.

A Ngaphechaung kolostor szállása a turistáknak szól leginkább, akiket a környék varázslatos természeti jelenségei és csodálatos látványosságai vonzanak. Mivel a szálláshely elérhető és közel van a számos turistalátványossághoz, ezért a legjobb dolog, amit tehetünk, ha Burmában járunk, hogy kicsit több időt szánunk erre a helyre. És hogy a legjobban kihasználhassuk az itt megfordulás alatt nyújtotta lehetőségeket, érdemes előre gondoskodnunk a szálláshelyünk foglalásáról.

Összességében elmondható, hogy a Ngaphechaung kolostor szállása egy valóban egyedi élményt nyújt Mianmarban. Egy látogatásra külföldről érkező turista számára ideális választás lehet, aki szeretné a helyi kultúrába és életstílusba való beleolvasztást ötvözni az éjszakai pihenéssel. A macskák szerelmesei szintén itt megtalálhatják azt a bizonyos pluszt. A Ngaphechaung kolostor szállása, az évszázados kulturális hagyományok tapasztalása és a macskák világa miatt az utazás fénypontjai közé fog tartozni.


Ünnep Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor


A nyaralásra vágyók számos érdekes és izgalmas helyre utazhatnak, de ha igazán különleges élményre vágynak, akkor érdemes ellátogatni Mianmarba. Az ország gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és sok látnivalót kínál az utazóknak. Az egyik ilyen hely Ngaphechaung kolostor, amelyet a turisták nem szabad kihagyniuk, ha Mianmarba utaznak.

Ngaphechaung kolostor egy hagyományos teak wood kolostor, amely a Inle-tó partján található. Az épület a 1850-es években épült, és a régi Mianmar királyságról szóló legendák és történetek inspirálták a tervezését. A kolostor az egyik legnépszerűbb látványosság Inle-tó körül, és számos turista választja ezt az idilli helyet nyaralásukon.

A kolostor nagyon szép és fenomenális építészeti képességekkel rendelkezik. A teak woodból készült épület minden része a helyi munkások és mesterek által készült, akik hagyományos módon dolgoztak az építés során, kezdve a fafaragott oszlopoktól egészen a részletes kész munkáig. A kolostor felépítése kiváló minőségű, és a korabeli művészeti érzékét mutatja be, és bizonyítja, hogy a kulturális örökség Mianmar számára milyen fontos.

Ngaphechaung kolostor egy igazi ékszer Inle-tó körül, és számos érdekes dolgot kínál a turistáknak. Az épület belső felépítése szintén lenyűgöző, és csak tovább erősíti a kolostor látogatásának élményét. Az utazók végig tudják nézni az egyes helyiségeket, beleértve a kápolnát, a remetekamrákat, az imahelységeket és az étkezőt. Az épületben számos érdekes tárgy található, mint például a hosszúkás Thoneban legények sárkányhajóit, a borostorbokszokat, az elöljárói széket, az aranyozott Buddha-kötéseket és még sok más érdekes dolgot.

A Ngaphechaung kolostor látogatása egy nagyszerű lehetőség, hogy megismerjük a mianmari kulturális örökséget és a hagyományos építészeti stílust. A turisták csodálhatják a kolostor látványos részleteit, és megtapasztalhatják a helyi élethez kapcsolódó érdekes dolgokat. Az Inle-tó tájai kiváló lehetőséget kínálnak a látogatóknak, hogy eltöltsenek egy napot a látnivalók felfedezésével, és átadják magukat a helyi kultúra varázsának.

Ha utazást tervezünk Mianmarba, akkor mindenképpen érdemes betervezni a Ngaphechaung kolostor látogatását is az útvonalunkba. A hely nem csak szép és lenyűgöző, hanem sokat is tanít az ország kultúrájáról és történelméről. A Ngaphechaung kolostor a turisták számára egy igazi meglepetés és egy nagyszerű lehetőség, hogy közelebb kerüljenek a mianmari élethez, és megismerjék a helyi kultúrát.


Időjárás Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor


Mianmar, amely a nyugati országokban még Burma néven ismert, egy varázslatos ország, amely híres a gazdag kultúrájáról, történelmi örökségéről és természeti szépségeiről. Az országban található Ngaphechaung kolostor az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb turisztikai helye. Azonban, ahhoz hogy élvezhessük az itt található élményeket, meg kell értenünk az időjárás hatásait.

Az időjárás Mianmarban kiszámíthatatlan és változatos. A legjobb időszak a látogatásra a november és április közötti időszak, amikor a hőmérséklet általában 30 Celsius-fok feletti, és a csapadék minimális. A Ngaphechaung kolostor ebben az időszakban igazán gyönyörű, mikor a Nap lágyan süt a vízre, és a vízben úszkáló halak, barátságos baglyok és éhes pisztrángok is megfigyelhetők.

Azonban a monszun időszak, amely júniustól októberig tart, nagy kihívást jelenthet a látogatók számára. Ebben az időszakban a szárazföldi és a tengeri monszun esőket okoz, amelyek jelentős árvizeket és földcsuszamlásokat okozhatnak. A legjobb, ha kerülni lehet a látogatást, mert a folyók magas szintre emelkedhetnek, az utak és az infrastruktúra pedig számos problémával küzdhet. Azonban, ha mégis látogatást tervezünk az időjárás ilyen szakaszában, javasoljuk, hogy a csónakokkal történő utazást töröljük, és kérjék a helyiek tanácsát és segítségét a biztonságos látogatáshoz.

A Ngaphechaung kolostor egy olyan hely, amely az év bármely szakaszában varázslatos lehet, de fontos, hogy megfelelő időpontot válasszuk, hogy élvezhessük a legjobb élményeket. Az országban fellépő szélsőséges időjárási viszonyok azonban bármikor előfordulhatnak, így fontos, hogy minden látogatási tervezetet alaposan megfontoljunk. Az időjárás nem feltétlenül korlítoz bennünket, hanem éppen lehetőséget nyújt arra, hogy értékelhessük a természet változásait, és megismerjük az ország gazdag kultúráját és történelmi örökségét.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor


Q: Hol található Ngaphechaung kolostor?
A: Ngaphechaung kolostor Myanmar (Burma) nyugati részén, a Inle-tó partján található.

Q: Milyen időszakban látogatható a Ngaphechaung kolostor?
A: A Ngaphechaung kolostor egész évben látogatható, azonban a legjobb időszak a látogatásra a szárazság időszaka, amely általában november és április közé esik.

Q: Milyen belépődíj van a Ngaphechaung kolostorhoz?
A: A belépődíj a Ngaphechaung kolostorhoz általában 2500-3000 kyat (kb. 2-3 USD), amin viszont érdemes alkudni.

Q: Mennyi időt érdemes szánni a Ngaphechaung kolostorra?
A: A Ngaphechaung kolostor meglátogatása általában körülbelül egy órát vesz igénybe, de ha több időd van, érdemes még több időt eltölteni a kolostorban, hogy jobban megismerkedhess a burmai buddhizmussal és a helyi kultúrával.

Q: Van parkoló a Ngaphechaung kolostornál?
A: A Ngaphechaung kolostornál nincs hivatalos parkoló, de az autóval érkezők általában az utca végén található parkolóban hagyják a járműveket.

Q: Milyen dresszkód van a Ngaphechaung kolostor látogatásához?
A: A Ngaphechaung kolostor látogatásakor ajánlott az illemtudó öltözködés, ami magában foglalja a hosszú nadrágot és a vállat takaró felsőt, illetve az, hogy fedett cipőt viselj. Azonban a látogatók általában nem szoktak nagyon kritikusak lenni a dresszkód miatt.


Repülőjegy Mianmar (Burma) Ngaphechaung kolostor


Mianmar, vagy ahogy az ország korábban ismert, Burma, valószínűleg nem áll a legtöbb ember utazási bakancslistájának élén. Azonban aki eléri ezt a különleges északkelet-ázsiai országot, találkozik a buddhizmus szépségével, a gazdag történelemmel, kultúrával és békével.

A Ngaphechaung kolostor igazi élményt nyújt az utazóknak, amit nem szabad kihagyni. Ez az ikonikus fából készült kolostor a világ legnagyobb még álló faházaként ismert. A Shan állam New Inló folyóján fekszik, és a látogatók remekül felfedezhetik az öreg, szép faépületet. A kolostorban megtalálható egy nagy gyűjtemény fali freskókról, porcelánokról és bronz öntvényekről.

A Ngaphechaung kolostor megközelítése Mianmar-beli utazás során egyszerű, bár kétféleképpen is elérhetjük. Az első lehetőség az Utazás a Yangonból Keleti Inlay természetvédelmi területéhez, és utána egy vonatra cserélni, amely Inlay tavához közeli Nyaungshwe városába visz. A második lehetőség a rövidebb menetrendi járatok, amelyeket Yangon repülőteréről szerveznek a Heho repülőtérre, majd Inlay-tóhoz vezető útvonalon továbbutazunk.

Repülőjegyek és a menetrendek megfelelő időben kiválasztásával könnyen szervezhető egy utazás Mianmar-ba a Ngaphechaung kolostor meglátogatása céljából. A Burma Airways és más helyi légitársaságok a legjobb repülőjegy ajánlatokat nyújtják Yangon és Heho közötti légiutazásokhoz. A repülőjegyek árai attól függően változnak, hogy mikor vásároljuk meg őket, a szezontól és a légitársasági kapacitástól függően.

Mianmar meglátogatása újfajta tapasztalat, mivel az ország a turizmusban még nem olyan fejlett, mint a szomszédos Thaiföld vagy Vietnam. Azonban nincs jobb idő ahhoz, hogy felfedezzük a Ngaphechaung kolostorban rejlő varázslatot és megérezzük Mianmar nyugodt, békés hangulatát. Érdemes megfontolni egy Mianmar-i út tervezését a közeljövőben, hogy felkészülhessünk a tiszta élményekre és egy izgalmas utazásra.


Záruka a legkedvezőbb árra

99% az ügyfeleink javasolja a szolgáltatásainkat

Největší online sortiment letenek

Kedvező ajánlatok olcsó repülőjegyekre

Olcsó repülőjegyek a világ minden részére egy platformon.

Repülőjegyek leellenőrzése