Keresse a legjobb repülőjegy ajánlatokat

Egyiptom Abu Simbel

Repülőjegy Egyiptom Abu Simbel


Abu Simbel egy festői helyszín Egyiptom déli részén. Ez a város mélyen a sivatagban található, és otthont ad az ókori Egyiptom egyik legfontosabb turisztikai célpontjának: a Ramszesz templomának és a Szépséges Hathor templomának. Bár gyakran úgy gondolják, hogy Abu Simbel messze van a világtól, az igazság az, hogy ma már nagyon könnyen és olcsón el lehet jutni ide, ha repülőjegyet vásárolunk.

Mivel Abu Simbel távoli hely, a repülőjegyek ára egyáltalán nem alacsony. De ne aggódjon, ma már nagyon sok olyan légitársaság van, amelyek kifejezetten utazási csomagokat kínálnak Abu Simbel számára, beleértve a retúr repülőjegyet is. Az árak általában változóak és függnek az évszaktól és a bérletezéstől. Az ideális idő a látogatásra az október és február közötti időszak, mivel ilyenkor a hőmérséklet nem olyan forró. Emellett nagyon fontos, hogy jegyeinket napokkal előre foglaljuk, hogy ne kelljen aggódnunk az árak emelkedése vagy a magas forgalom miatt.

A repülőút általában nagyon kényelmes és gyors. Az utazási idő a kiindulási ponttól függően általában 2-3 óra. Nagyon ajánlatos, hogy vegyük figyelembe a légitársaságok által kínált szolgáltatásokat, például a fedélzeti étkezést és italfogyasztást, valamint az ülésfoglalási lehetőségeket. Az ilyen támogatások jelentős része a repülőjegyek árától függ, így fontos, hogy figyelembe vegyük az igényeinket és a kényelemünket.

Ha Abu Simbelbe repülünk, akkor a város repülőterén landolunk, amely a Ramszesz temploma és a Szépséges Hathor temploma között helyezkedik el. Ez nagyon jó helyen található, mivel nem kell sokat gyalogolnunk, hogy elérjük az értékes látnivalókat. Érdemes előre megtervezni az utazásunkat, és mérlegelni a helyi további szállást és szolgáltatásokat, hogy élvezhessük ezt az ősi várost.

Végül, Abu Simbel egy eldugott és ismeretlen helynek tűnik a világ többi részéhez képest. Az úti célunk meglátogatása azonban most már könnyen elérhető, ha repülőjegyet veszünk, és felfedezzük a Ramszesz és a Szépséges Hathor templomát és természeti csodáit. Csak fontos, hogy előre tervezünk, és felkészüljünk a kultúrákon átívelő utazásra.


Időjárás Egyiptom Abu Simbel


Az időjárás Egyiptom Abu Simbel városában az év nagy részében száraz és forró. Az átlagos hőmérséklet januártól márciusig 25-30°C között, áprilistól júniusig 30-35°C között, július és szeptember között pedig 35-40°C között van. Az októberi időszak enyhébb, átlagosan 30°C körül alakul.

A napi hőmérséklet-ingadozás nagy is lehet, akár 10-15°C is lehet a kora reggeli és esti hőmérséklet között. Ugyanakkor az éjszakák is rendkívül melegek, általában 20-25°C fok között van az átlag.

A csapadék nagyon ritka, de ha esőként hull, akkor gyakran rövid, felhőszakadás szerű záporok formájában jelentkezik. Az esős időszak általában késő augusztus és szeptember, de ez még mindig viszonylag száraz időszaknak számít.

A nagyon magas hőmérséklet miatt az embernek folyamatosan hidratáltan kell maradni, különösen a turistáknak, akiknek sok időt kell a napos körülmények között tölteniük. A felhős időszakokban viszont ajánlott lehet hosszú ujjú ruházatot viselni, mivel akkor is érdemes figyelni a nap sugaraira, amelyek hosszabb időn keresztül is okozhatnak égési sérüléseket.

Végül, az éjszakai hőmérséklet is meleg, így valószínűleg nem kell aggódniuk azoknak, akik hosszabb időt töltenek késő este vagy éjszakai sétákban. Viszont a hőmérséklet kora reggel korai óráiban is viszonylag magas lehet, így az autentikus kirándulások megtervezése során érdemes figyelembe venni az időjárási körülményeket. Alapvetően muszáj azonban nagy figyelmet szentelni a túl forró környezet miatt fokozottabb hidratálásra és a megfelelő ruházatra.


Ünnep Egyiptom Abu Simbel


Az otthoni unalom megöl és szükségünk van a rendszeres szünetre, hogy felfrissüljünk és újdonságot hozzunk az életünkbe. Az utazások egyik legmeglepőbb helye Egyiptom, amely a történelem színhelye és számos látványossággal rendelkezik. Az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit meg kell látogatni Abu Simbel.

Abu Simbel a Nílus déli részén, az Aszuáni-növén helyezkedik el. A templom hatalmas mérete, az ősi gazdagsága és a lenyűgöző megjelenése a turisták számára nagyon vonzó. A templomot Ramzesz II-nek szentelték és ókori Egyiptom aranykorának legnagyobb építészeti csodája. A templokat első ízben 1813-ban vizsgálták meg egy svájci feltaláló robot segítségével, de a nagyobb felújítást csak az 1960-as évekhez közel végbement.

A templom bejárata óriási oszlopokkal borítva, 18 méter magasan. A templomban olyan dolgok találhatók, mint az istenek szobrai, hieroglifák, freskók, amelyek a Ramzesz II-ről szóló történeteket mutatják be. A templom másik nevezetessége a Nefertari temploma, amely a király kedvenc felesége, Nefertari emlékének szentelt. Az Nefertari templomot mindkét oldalon nagyon szárnyas nők őrzik.

Abu Simbel ideális hely a történelem szerelmeseinek, akiket lenyűgöznek az ókori építészeti csodák. A templom az egyik legszebb és legimpozánsabb látványosság Egyiptomban, amelyet minden turistának látnia kell. Érdemes időt fordítani arra, hogy a turisták teljesen ellepjék az összes részletet, és gondolatban visszatérjen a múltba, amikor az ókori Egyiptom egyik legjelentősebb uralkodója lakott ebben a templomban.

Ha elhatároztad, hogy Abu Simbelba utazol, több lehetőséged van arra, hogy odaérd és fedezd fel az egyiptomi történelem lenyűgöző pillanatait. A legjobb ideje, hogy látogassa meg Abu Simbel, tavasz és ősz, amikor a hőmérséklet mindig egész napja alatt az állandó és tűrhető. Bár Abu Simbel messze van a fővárostól, a luxusbuszok, a vonatok vagy a repülőgépek belátható áron elérhetők.

Összességében Abu Simbel nemcsak az Egyiptom idegenforgalmi ágazata számára fontos, hanem a világ kulturális öröksége is. Ha valaha is a tervekben szerepelnek a világ legérdekesebb helyeinek listája, akkor Abu Simbel mindenképpen ott kell lennie. Élje az életét új módon! Látogasson el Egyiptomba, és fedezze fel az ősi templomok szépségét és varázsát!


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Abu Simbel


Kérdések:

1. Hol található Abu Simbel?

2. Mikor épült Abu Simbel?

3. Mit találhatunk Abu Simbel-ben?

4. Milyen szabályok vonatkoznak a látogatókra Abu Simbel-ben?

5. Milyen időjárásra kell számítani Abu Simbel-ben?

6. Milyen ruhában kell felkészülni Abu Simbel látogatására?

7. Hogyan lehet elérni Abu Simbel-t?

8. Milyen árakat kell figyelembe venni Abu Simbel látogatása során?

9. Milyen nyelveken beszélnek Abu Simbel-ben?

10. Mi a legjobb időpont Abu Simbel látogatására?

Válaszok:

1. Abu Simbel Egyiptom déli részén, a Nílus keleti partján található, a Szudáni határ közelében.

2. Abu Simbel-i templomokat I. Ramszesz a 13. században építette a Nílus déli partján.

3. Abu Simbel két óriási templomot tartalmaz, amelyeket I. Ramszesz épített. A főtemplomot a Nap Templomának nevezik, a második pedig a Hathor temploma.

4. Abu Simbel az UNESCO világörökség része, így szigorú szabályok vannak érvényben a látogatók számára. Tilos az épületekre, szobrokra, falakra mászni, valamint a fényképezésre és a videofelvételre is korlátozások vonatkoznak.

5. Abu Simbel-ben a nyár forró és száraz, míg a tél enyhébb és hűvösebb. Érdemes figyelni az időjárás előrejelzését, és megfelelő ruhát viselni.

6. A lehető legkényelmesebb és egyszerűbb ruhában érdemes felkészülni látogatásra. Ajánlott a könnyű, légáteresztő ruhák, és a napvédelem.

7. Abu Simbel körülbelül 3 óra autóútra található Aszuántól, és gépjárművel lehet elérni.

8. Az árak az időjárási és turisztikai szezontól függnek, és magukban foglalják az összes belépőjegy, parkolás és idegenvezetés költségeit.

9. Az angol a leggyakrabban beszélt nyelv Abu Simbel-ben, de a helyi vezetők többnyire beszélnek néhány más nyelven is.

10. Az ideális időpont Abu Simbel látogatására az őszi és téli hónapok, azaz október és március közötti időszak, amikor az időjárás enyhébb és kevesebb a turista.


Szállás Egyiptom Abu Simbel


Az Abu Simbel az egyik legismertebb turisztikai látványosság Egyiptomban. Az UNESCO által világörökségi helyszínnek nyilvánított kultikus szikla szobrok komplexuma az ország déli részén található, az Nívói- tónál.

Ez a lenyűgöző építészeti alkotás a 13. században Thutmose III és Ramszesz II uralkodók által készített dicsőséges templomokat tartalmazza. Az Abu Simbel sziklakomplexumot a Nílus partján építették, több mint 3 kilométerre a szudáni határtól.

A templom a napforduló idején kapja a legtöbb látogatót, amikor a nap felkelése közvetlenül a templom csodás szobraira világít. Az Abu Simbel épületei kívül és belül is meglepően szépek, és megőrizték az ókori Egyiptom művészeti stílusainak néhány legmagasabb minőségét.

Mivel Abu Simbel elég messze fekszik a turisták korábban preferált régióitól, a szálláshely választási lehetőségei kissé korlátozottak, de mégis megtalálhatók az ideális szálláshelyek. Határozottan javasoljuk az Abu Simbel-i hotelt, melynek épülete a masszív kövek falának mentén helyezkedik el.

Olyan szálláshelyek is elérhetőek, mint a Nubian Apartmanok, melyek egy privát lakásból állnak, kényelmes bútorokkal és világos, hangulatos szobákkal. Az Nubian Apartmanok Abu Simbel közelében találhatók és kiváló hely azok számára, akik egy kicsit el akarnak szakadni az egész világtól.

Ha valami kényelmesebbre vágyunk, választhatjuk a Nubian Guest House otthonos szállását. Élvezze a kristálytiszta Nílus folyót nyugodt látványát, mialatt lazítunk ebben az egyedülálló szálloda kertjében. Szobakínálatuk magában foglalja az egyénileg dekorált és kényelmes szobákat és lakatóelemeket.

Most, hogy ismerjük az Abu Simbel-i szállás lehetőségeit, nem kell aggódnunk, hogy hol fogunk megszállni, amikor meglátogatjuk ezt a varázslatos helyet. Az Abu Simbel tökéletes hely a pihenésre és az eltöltött időre, valamint a kiváló szálláshelyek és az izgalmas látnivalók széles választéka áll rendelkezésre minden utazó számára. Houzzuk hát mindenki Abu Simbel-i utazásának hasznát, tapasztaljunk meg rengeteg érdekes szórakozást és élvezzük a kényelmes szálláshelyeket is.


Záruka a legkedvezőbb árra

99% az ügyfeleink javasolja a szolgáltatásainkat

Největší online sortiment letenek

Kedvező ajánlatok olcsó repülőjegyekre

Olcsó repülőjegyek a világ minden részére egy platformon.

Repülőjegyek leellenőrzése